Mama preşedintelui defunct Lech Kaczynsky atacă guvernul, în primul său interviu de după catastrofa aviatică

Mama preşedintelui defunct Lech Kaczynsky atacă guvernul, în primul său interviu de după catastrofa aviatică
Mama fostului președinte al Poloniei, Lech Kaczynsky, a oferit primul său interviu filmat de după catastrofa aviatică în care şi-a pierdut fiul. În cadrul interviului, Jadwiga Kaczynska critică actualul guvern...

Mama fostului președinte al Poloniei, Lech Kaczynsky, a oferit primul său interviu filmat de după catastrofa aviatică în care şi-a pierdut fiul. În cadrul interviului, Jadwiga Kaczynska critică actualul guvern şi face mai multe remarci controversate referitoare la accidentul produs în 10 aprilie 2010, la Smolensk. Înregistrarea integrală urmează să fie difuzată de cotidianul de dreapta “Gazeta Polska”, sub forma unui documentar, la comemorarea unui an de la tragicul eveniment.

Într-un scurt trailer al documentarului, mama preşedintelui defunct susţine că statului nu îi pasă de cele 96 de victime ale catastrofei aviatice, printre care s-au numărat importanţi lideri politici şi militari.

„Au pierit oameni care se aflau în fruntea acestui stat, iar statului nu îi pasă de ei”, susţine Jadwiga Kaczynska, care atacă astfel în mod direct actualul guvern polonez, notează thenews.pl.

„Ce vreau să spun este că statul nu pare să existe cu adevărat – ceea ce înseamnă că nu există guvern. Ce fel de guvern avem noi acum?”, se întreabă mama fostului preşedinte, în vârstă de 80 de ani.

Jadwiga Kaczynska mai susţine că, din punctul său de vedere, cei de la putere fie „se tem să afle adevărul” despre accident, „fie îl ştiu deja, dar tot le este teamă.”

La rândul său, fratele geamăn al fostului preşedinte polonez, Jaroslaw Kaczynski, care conduce Partidul Lege şi Justiţie, este de părere că executivul de la Varşovia şi Rusia ar trebui să-şi asume responsabilitatea morală pentru tragedia de anul trecut.

În momentul prăbuşirii aeronavei prezidenţiale, mama fostului lider de stat se afla internată în spital în stare gravă, motiv pentru care a fost ferită de orice informaţii referitoare la decesul fiului său. Tragica veste i-a fost dată acesteia abia după câteva săptămâni, când starea sa de sănătate s-a ameliorat.

Mama lui Lech Kaczynsky, primul interviu de după tragedie

Ultima oră
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit
15:50 - Focar în SUA: 75% dintre persoanele cu COVID, vaccinate. Dr. Beatrice Mahler: „Aș susține varianta unei variante noi de vaccin” (VIDEO)
15:10 - 40 de români au rămas pe aeroportul din Barcelona. Țeapa care i-a lăsat „cu ochii în soare”
14:45 - Fast & Furious pe o autostradă din România: Un TIR, surprins în depășiri periculoase, cu 150 km/h (VIDEO)
13:40 - Cifrele COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: 156 de infectări, 3 decese, incidență de 0,06 la mia de locuitori