Marea Britanie: Criză de pitici de grădină din cauza pandemiei şi a blocajului pe Canalul Suez

Marea Britanie: Criză de pitici de grădină din cauza pandemiei şi a blocajului pe Canalul Suez
Foto: Pixabay

E criză de pitici de grădină în Marea Britanie din cauza problemelor de aprovizionare apărute după recenta blocare a Canalului Suez. Se întâmplă chiar pe fondul unei cereri puternice de astfel de produse, generată de carantină.

Britanicii se confruntă cu o criză a piticilor de grădină

Piticii de grădină sunt extrem de importanți pentru britanici încă de la începutul secolul XIX.

Urmare a carantinelor impuse în ultimul an din cauza pandemiei, oamenii au fost nevoiți să stea foarte mult acasă și mulți lucrează la grădină. Fără pitici, atmosfera e apăsătoare.

Criza în transportul maritim declanșată la finele lunii trecute de blocarea unei nave în Canalul Suez a făcut ca oferta de pitici, care oricum nu ținea pasul cu cererea, să fie chiar mai mică. Piticii de grădină încă sunt pe drum, în containerele de pe nave.

„Din păcate nu am mai văzut pitici de grădină de şase luni, indiferent de materialul din care sunt produşi: plastic, piatră sau ceramică”, a declarat Ian Byrne, care conduce un magazin cu articole pentru grădinărit, pentru BBC. Firma ia acum în calcul să contacteze furnizorii din Europa şi China pentru a rezolva problema.

Firma Lloyd’s List a estimat că blocarea Canalului Suez a împiedicat, în fiecare zi, trecerea unor mărfuri de circa la 9,6 miliarde de dolari între Asia şi Europa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari
22:25 - Tatăl premierului britanic Boris Johnson a obţinut cetăţenia franceză: „Voi fi întotdeauna european”