Marea Britanie este prima țară care își va vaccina personalul medical împotriva Covid-19

Marea Britanie este prima țară care își va vaccina personalul medical împotriva Covid-19
Foto: Hepta

Personalul medical din Marea Britanie va fi vaccinat împotriva infecției cu Covid-19 peste câteva săptămâni, anunță Guvernul Marii Britanii, conform Daily Mail.

Un e-mail al directorului NHS (National Health System) a anunțatun program de vaccinare naţional, care va avea loc înainte de Crăciun şi înaintea încheierii acordului post-Brexit.

Aceștia speră caBoris Johnson să relaxeze restricţiile sociale, potrivit Digi 24.

“NHS ne-a anunţat să ne pregătim de un program de vaccinare al întregului staff medical. Ultimele veşti primite din partea laboratoarelor de cercetare anunţă că vom avea vaccinul gata anul acesta şi prioritari în procesul de vaccinare sunt cei din stafful medical”, a precizat Glen Burley, CEO al spitalului George Eliot, NHS Trust.

De asemenea, Guvernul a adoptat noi legi care să permită țăriisă ocolească legile Uniunii Europene legate de aprobarea vaccinului, chiar şi înaintea încheierii acordului post-Brexit, de pe 31 decembrie.

De asemenea, autoritățile din Marea Britanievor să reducă durata carantinei de la 14 lazece sau chiar sapte zile,cât trebuie săstea, în prezent, contacții persoanelor confirmate cu Covid-19 și cei care vin din zonele de risc.

Marea Britanie a raportat 23.012 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, a anunțat guvernul britanic, relatează Reuters.

De asemenea, aufost raportate 174 de decese.