Marea Britanie este prima țară din lume care autorizează pastila anti-COVID, Molnupiravir

Marea Britanie este prima țară din lume care autorizează pastila anti-COVID, Molnupiravir
Japonia va aproba cu întârziere pilula de a doua zi, iar femeile vor avea nevoie acordul scris al partenerului. Foto: Danilo Alvesd (Unsplash)

Joi, Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a autorizat folosirea pastilei Molnupiravir, dezvoltată de grupul farmaceutic american Merck. împotriva noului coronavirus, arată Agenția Națională de Presă.

„Astăzi este o zi istorică pentru ţara noastră, deoarece Marea Britanie este de acum prima ţară din lume care a aprobat un antiviral ce poate fi administrat la domiciliu împotriva COVID-19. Această autorizare va schimba datele problemei pentru cei mai vulnerabili şi pentru cei imunodeprimaţi, care vor putea să primească în curând acest tratament revoluţionar”, a declarat Sajid Javid, ministrul britanic al Sănătăţii, într-un comunicat.

Molnupiravir, recomandat pentru persoanele predispuse să dezvolte o formă gravă

Medicamentul Molnupiravir a primit undă verde din partea Agenţiei de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale, din Marea Britanie. Această pastilă este recomandată persoanelor infectate cu o formă ușoară sau moderată a bolii, dar și persoanelor ce prezintă șanse pentru a dezvolta o formă mult mai severă a bolii.

Se recomandă utilizarea pastilei imediat după un test Covid-19 cu rezultat pozitiv, dar și în primele cinci zile de la instalarea simptomelor.

Cum funcționează Molnupiravir?

Medicamentele antivirale, precum Molnupiravir, acționeză prin scăderea capacității virusului de a se înmulți în interiorul corpului, astfel, evoluția bolii este profund încetinită.

Administrarea medicamentelor antivirale are scopul de a permite persoanelor deja bolnave să nu dezvolte simptome grave, dar și să scadă riscul de infectare cu boala, în cazul în care bolnavul intră în contact cu alte persoane.

Molnupiravir scade riscul de spitalizare cu 50%, arată studiile.

Până acum, Franța a comandat peste 50.000 de cutii cu noul medicament anti-COVID.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:13 - S-a votat! În UE se va folosi un singur tip de încărcător pentru toate telefoanele mobile, tablete, camere digitale sau laptopuri. Probabil că îl ai deja acasă
19:55 - Soțul cântăreței de muzică populară Lena Miclăuș a fost reținut într-un dosar amplu de braconaj
19:52 - Jurnalistul Alin Cristea, despre ancheta DIICOT: Am fost 9 luni coleg de dosar cu un domn arestat tocmai datorită articolului. Șeful de facto al Biroului Teritorial Brăila îmi spunea că am cam greșit când îl criticam pe șeful poliției (VIDEO)
19:28 - Ana-Maria Barnoschi va fi soția unui tânăr de la malul mării. Află cine i-a furat inima
19:24 - Prețul biletelor de tren ar putea să crească din anul 2023. Traian Preoteasa (CFR Călători): Vom analiza la sfârșitul anului pe bugetul viitor
19:23 - Spiritele se încing la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”. Ruxi i-a declarat „război” lui Cristi Mitrea: „Mi-ar plăcea să-l scot din joc”
19:08 - Studiile în România au devenit un lux: tinerii ajung să plătească un salariu doar pentru chirie și hrană
18:56 - Localitatea din România în care poți cumpăra un apartament cu două camere cu doar 6.000 de euro (FOTO)
18:37 - În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare
18:32 - Poliţiştii ieşeni caută patru tineri care au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit. Dacă i-ați văzut, sunați la 112! (FOTO)