Marea Britanie transmite că nu va limita în niciun fel accesul românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii

Marea Britanie transmite că nu va limita în niciun fel accesul românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii
Londra nu va limita în niciun fel drepturile cetăţenilor români şi bulgari de a munci în Marea Britanie, anunţă ambasada britanică din Sofia. Ambasada britanică a transmis un comunicat în contextul...

Londra nu va limita în niciun fel drepturile cetăţenilor români şi bulgari de a munci în Marea Britanie, anunţă ambasada britanică din Sofia. Ambasada britanică a transmis un comunicat în contextul polemicilor declanşate de hotărârea Guvernului de la Londra de închidere a unui program de recrutare a est-europenilor ca sezonieri în agricultură, transmite presa bulgară, potrivit Mediafax.

În acest context, ambasada reaminteşte că Marea Britanie va elimina în totalitate, începând din 1 ianuarie 2014, restricţiile pe piaţa muncii impuse cetăţenilor români şi bulgari.

Vineri, secretarul de stat britanic pentru Imigraţie, Mark Harper, a anunţat că programul pentru sezonieri, în cadrul căruia 21.250 de români şi bulgari veneau anual la lucru în Marea Britanie, se va închide în decembrie.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)