Maria Zaharova susține că emblematicul roman „1984” al lui Orwell arată cum trăiesc oamenii în Occident: „Am crezut că descria totalitarismul/El scria despre prăbușirea ideii de liberalism”

Maria Zaharova susține că emblematicul roman „1984” al lui Orwell arată cum trăiesc oamenii în Occident: „Am crezut că descria totalitarismul/El scria despre prăbușirea ideii de liberalism”
Maria Zaharova susține că emblematicul roman „1984” a lui Orwell arată cum trăiesc oamenii în Occident: „Am crezut că descria totalitarismul/El scria despre prăbușirea ideii de liberalism”. Sursa Foto: Hepta.ro

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova este de părere că emblematicul roman „1984” al scriitorului britanic George Orwell arată cum trăiesc oamenii în Occident.

Maria Zaharova a venit cu acest comentariul în timpul unui eveniment de tip „Q & A” susținut sâmbătă în orașul Ekaterinburg, capitala regiunii Sverdlovsk din zona munților Urali.

Maria Zaharova îl reinventează pe Orwell

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe a fost întrebată cum ar trebui rușii să răspundă rudelor sau prietenilor din străinătate care susțin că Rusia a devenit ca în romanul „1984” scris de George Orwell.

„Timp de mulți ani am crezut că Orwell descria totalitarismul. Este unul dintre falsurile lumii. Orwell scria despre sfârșitul liberalismului. El a scris despre cum liberalismul va duce lumea într-o fundătură. El nu scria despre URSS, el scria despre societatea în care trăia el, despre prăbușirea ideii de liberalism. Dar vi s-a impus noțiunea că scria despre voi”, a răspuns aceasta

„Așadar, spuneți-le că [Orwell] nu scria despre noi, ci despre ei. Spuneți-le ‘voi cei din străinătate trăiți într-o lume fantezistă în care oamenii sunt anulați’”, a adăugat Maria Zaharova, o aparentă referință la fenomenul „cancel culture” despre care se discută în Occident.

Liderul de la Kremlin, la sfârșitul lunii martie, a susținut la rândul său că Rusia ar fi o victimă a „cancel culture” din Occident, menționând că se încearcă „anularea poporului nostru”.

Maria Zaharova și Uniunea Sovietică

Afrimațiile Mariei Zaharova par să admită că Rusia a devenit în prezent o societate asemănătoare celei sovietice, potrivit BBC.

Comentariile purtătoarei de cuvânt a ministerului rus de Externe, vin în contextul în care săptămâna trecută un deputat al Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova, a depus un proiect de lege care propune ca Rusia să revină în mod oficial la folosirea steagului sovietic.

„Țările occidentale au declarat astăzi război împotriva Banerului Victoriei (n.r. un alt nume folosit în Rusia pentru steagul Uniunii Sovietice), interzicându-l peste tot”, a declarat deputatul Mihail Șeremet în fața Dumei, camera inferioară a parlamentului rus.

„Ele se tem de acest simbol fiindcă steagul roșu le amintește de măreția poporului nostru și marea noastră victorie” în Marele Război Patriotic, a motivat acesta propunerea.

Urmăriți B1TV.ro și pe