Măriri salariale în Austria: Cu cât câștigă mai mult asistenții medicali și sociali

Măriri salariale în Austria: Cu cât câștigă mai mult asistenții medicali și sociali
Foto: Pixabay

O categorie de angajați va beneficia de o creștere salarială considerabil mai mare decât anul trecut, în Austria: cei care lucrază în domeniul îngrijirii persoanelor la domiciliu vor beneficia de un bonus supus impozitului și contribuțiilor anul acesta.

Aceștia vor primi o primă de 2.460 de euro eșalonat, în fiecare lună, împreună cu salariul, sub formă de alocație, potrivit ziarulromanesc.at.

Au primit dejacâte  2.00o euro brut în decembrie 2022

Conform sursei citate, prima de asistență medicală a fost decisă în luna octombrie a anului trecut și include costurile auxiliare, fiind impozitată în conformitate cu grila de impozitare a salariilor, dar are scopul de a oferi o ușurare financiară suplimntară angajaților din acest domeniu.

Cei care au dreptul la prima de îngrijire sunt angajații cu normă întreagă și cu fracțiune de normă din domenii precum:

  • domeniul asistenței medicale specializate și al asistenței medicale (în conformitate cu Legea privind îngrijirea sănătății și asistența medicală – GuKG, Monitorul Oficial Federal I nr. 108/1997);
  • “Serviciul superior de îngrijire a sănătății și asistență medicală”;
  • Asistenții sociali atestați și specializați, precum și asistenții la domiciliu, cu condiția să fi fost angajați într-un spital, într-un centru de îngrijire de lungă durată cu spitalizare sau semi-internare, în servicii mobile de îngrijire și asistență medicală pentru îngrijiri de lungă durată, în centre de semi-internare sau internare pentru lucrul cu persoanele cu handicap sau în centre de tratament balnear începând cu 1 noiembrie 2022.
Urmăriți B1TV.ro și pe