Mark Zuckerberg a dezvăluit: Datele mele personale, printre cele vândute către Cambridge Analytica

Mark Zuckerberg a dezvăluit: Datele mele personale, printre cele vândute către Cambridge Analytica

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a declarat miercuri în timpul audierii în Comisia pentru energie şi comerţ a Camerei Reprezentanţilor că se numără printre cele 87 de milioane de persoane ale căror date personale au fost folosite fără acord de compania de consultanță Cambridge Analytica.

Răspunzând unei întrebări a senatoarei democarete de California Anna Eshoo, Zuckerberg a afirmat că datele sale personale de pe Facebook au fost vândute către Cambridge Analytica, informează Digi 24.

Anna Eshoo: Crezi că ai obligația morală de a conduce o platformă socială care protejează democrația?

Mark Zuckerberg: Da

Anna Eshoo: Datele tale personale au fost incluse în cele vândute către Cambridge Analytica?

Mark Zuckerberg: Da.

Fondatorul Facebook a reluat la audierea de miercuri principalele puncte ale discursului său de marți, din Senatul american. Și de această dată, Zuckerberg și-a asumat răspunderea pentru scandalul Cambridge Analytica și a susținut că este important ca Facebook să asigure conexiuni pozitive între oameni.

„În cea mai mare parte a existenţei noastre, ne-am concentrat pe tot binele pe care îl poate genera conectarea oamenilor. În timp ce Facebook s-a dezvoltat, oamenii au primit un nou instrument puternic pentru a rămâne conectaţi la persoanele pe care le îndrăgesc. (…) Nu este suficient să conectăm oamenii, trebuie să ne asigurăm că acele conexiuni sunt pozitive. Nu este suficient să le oferim oamenilor o voce, trebuie să ne asigurăm că ei nu folosesc această voce pentru a le face rău altor oameni sau pentru a răspândi informaţii eronate. Nu este de ajuns să le oferim oamenilor control asupra informaţiilor lor, trebuie să ne asigurăm că dezvoltatorii cărora ei le oferă aceste informaţii le protejează, de asemenea”, a declarat Mark Zuckerberg.

„În consiliul Facebook, avem responsabilitatea nu doar de a construi instrumente, ci de a ne asigura că aceste instrumente sunt folosite pentru a face bine. Va dura ceva timp să realizăm toate schimbările pe care trebuie să le facem, dar eu sunt hotărât să reuşim. Acest demers include modul în care protejăm informaţiile oamenilor şi în care să salvgardăm alegerile din lume”, a mai spus Zuckerberg.