Mark Zuckerberg a cumpărat pagini întregi de publicitate în presa britanică, pentru a-și cere scuze (FOTO)

Mark Zuckerberg a cumpărat pagini întregi de publicitate în presa britanică, pentru a-și cere scuze (FOTO)

Co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a cumpărat spațiu publicitar în mai multe ziare din Marea Britanie, ca să le ceară scuze utilizatorilor britanici pentru scurgerea de date din scandalul Cambridge Analytica.

”Este posibil să fi auzit de o aplicaţie cu un test creată de un profesor universitar care a vândut apoi datele a milioane de utilizatori în 2014. Aceasta a fost un abuz de încredere şi îmi pare rău că nu am făcut mai mult la acel moment”, a scris Zuckerberg, potrivit techcrunch.com.

Foto: Brian Stelter – Twitter

El a anunțat și ce măsuri a luat pentru ca astfel de situații să nu se mai repete: a oprit alte aplicaţii similare din a obţine astfel de informaţii şi limitează cantitatea de date pe care aplicaţiile le pot colecta atunci când utilizatorul se loghează cu contul de Facebook.

Zuckerberg a mai transmis pe această cale că Facebook investighează toate aplicaţiile care au avut acces la cantităţi semnificative de date. Compania urmează apoi să interzică aplicaţiile descoperite şi să informeze toţi utilizatorii afectaţi.

”Vă mulţumesc că aveţi încredere în această comunitate. Promit că voi face lucrurile mai bine”, și-a încheiat mesajul co-fondatorul Facebook.