Mesajul lui Jeff Bezos la întoarcerea pe Terra. Ce a spus milionarul după prima călătorie în spațiu

Mesajul lui Jeff Bezos la întoarcerea pe Terra. Ce a spus milionarul după prima călătorie în spațiu
Foto: colaj Hepta.ro

Miliardarul Jeff Bezos a revenit după călătoria în spațiu, iar la întoarcere, americanul s-a declarat înmărmurit de frumusețea și fragilitatea care se pot remarca atunci când privești Terra.

Jeff Bezos a zburat cu racheta construită de Blue Origin, iar la întoarcere, fondatorul Amazon a susținut o conferință de presă.

Jeff Bezos, primul mesaj după întoarcerea din spațiu

La revenirea pe Terra, fondatorul Amazon s-a declarat impresionat de dimensiunea, dar și de cât de fragilă pare Terra din spațiu.

„Toţi cei care au fost în spaţiu au spus că s-au întors schimbaţi şi că au rămas stupefiaţi, înmărmuriți de Terra şi de frumuseţea ei, dar şi de fragilitatea ei şi sunt cu totul de acord cu aceştia”, a afirmat Jeff Bezos, potrivit The Guardian.

Jeff Bezos susține că a remarcat căt de fragilă este Terra, după călătoria în spațiu

La revenirea pe Pământ, Jeff Bezos a descris Terra ca fiind „un mic obiect fragil, iar când locuim pe această planetă, facem pagube”.

Totodată, milionarul a precizat că „una e să recunoaștem acest lucru şi alta e să constatăm cu propriii ochi cât este de fragilă cu adevărat”.

Zborul lui Jeff Bezos a durat doar 11 minute, cu tot cu decolare și aterizare

Nava New Shepard a ajuns la o altitudine de 100 de kilometri, după care a revenit rapid, pe pământ. A fost primul zbor spațial cu echipaj civil, care nu a fost pilotat. Niciunul dintre astronauții Blue Origin sau personal instruit nu s-a aflat la bordul navei.

New Shepard a fost botezată după Alan Shepard, primul american ce a ajuns în spaţiu, în anul 1961,  în timpul unui zbor suborbital, ca parte a programului Mercury al NASA.

Următorul multimiliardar al planetei va călători în spațiu va fi Elon Musk, fondatorul Space X.

Ultima oră
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură