Mesajul primei doamne a SUA după vizita în România: „Inimile noastre nu au graniţe”

Mesajul primei doamne a SUA după vizita în România: „Inimile noastre nu au graniţe”
Sursa Foto: Hepta/ Christina Horsten

Jill Biden, Prima Doamnă a Statelor Unite, a transmis un mesaj pe contul său de Twitter, în care citează o mamă româncă pe care a întâlnit-o în timpul vizitei de săptămâna trecută în România: „Inimile noastre nu au graniţe”.

Jill Biden a vizitat România cu ocazia unei misiuni de susținere a familiilor din Ucraina, forțate să fugă în urma invaziei ruse.

Mesajul Primei Doamne a SUA după vizita în România

Prima doamnă a SUA a scris pe Twitter că se întoarce acasă cu poveştile mamelor şi copiilor pe care i-a întâlnit în turneul european.

„Cum spunea o mamă româncă: inimile noastre nu au graniţe”, a scris Jill Biden. „Ne angajăm să sprijinim Ucraina, poporul ucrainean şi aliaţii şi partenerii noştri”, a adaugat aceasta.

Vineri şi sâmbătă Jill Biden a fost în România, iar duminică în Ucraina și Slovacia.

În prima zi a vizitei sale în România, prima-doamnă a Statelor Unite s-a dus mai întâi la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, unde a luat masa alături de soldații americani, înainte de veni la București.

Primele doamne din SUA și România, Jill Biden și Carmen Iohannis, au mers sâmbătă la Școala „Uruguay” din București, acolo unde au discutat cu profesorii români și ucraineni, dar și cu mamele și copiii refugiați din Ucraina, iar despre evenimentul inedit a vorbit și presa americană.

Declarații după vizita efectuată alături de Carmen Iohannis la Școala Uruguay

Înainte să se îmbarce în avion, soția președintelui SUA a vorbit și cu reporterii, ocazie cu care a reliefat impactul emoționant pe care l-a avut evenimentul, dar și curajul mamelor pe care le-a întâlnit. Discuția cu refugiații ucraineni a fost cu atât mai specială, în condițiile în care poporul american sărbătorește anual, în a doua duminică din mai, „Ziua Mamei”.

„A fost atât de emoționant, nu-i așa? Cred că ucrainenii știu cu adevărat că suntem alături de ei”, a declarat Jill Biden în dialogul cu reporterii, potrivit CNN.

„Se poate vedea; acei copii chiar au suferit. În multe feluri, profesorii sunt liantul care îi ajută pe acești copii să facă față traumei lor și să facă față emoțiilor și îi ajută în a le insufla un sentiment de normalitate”, a continuat prima doamnă a SUA.

A fost pentru a doua oară când Jill Biden a vizitat România. Prima oară s-a întâmplat în mai 2014, când l-a însoțit pe soțul ei, pe atunci vicepreședinte al SUA, într-o vizită în România, o vizită care, la fel ca și acum, se întâmpla într-un context regional tensionat, pentru că Rusia tocmai anexase ilegal peninsula Crimeea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina