Microsoft se plânge la Bruxelles: Google, abuz de poziție dominantă

Microsoft se plânge la Bruxelles: Google, abuz de poziție dominantă
Microsoft a depus o plângere oficială la Comisia Europeană, în care acuză rivalul de la Google de abuz de poziție dominantă pe piața motoarelor de căutare, conform Nasdaq. Microsoft susține că rivalul său a...

Microsoft a depus o plângere oficială la Comisia Europeană, în care acuză rivalul de la Google de abuz de poziție dominantă pe piața motoarelor de căutare, conform Nasdaq.

Microsoft susține că rivalul său a înterprins o serie de acțiuni menite să saboteze concurența. Google informează că nu este surprinsă de aceste acuzații și menționează că va colabora pe deplin cu instituția europeană în această anchetă.

Compania înființată de Bill Gates a fost amendată de mai multe ori în trecut pentru încălcarea legilor concurenței, însă se pare că de aceasta dată Microsoft este în postura de reclamant.

Google este investigată din toamna anului 2010 pentru încălcarea legilor concurenței de către Comisia Europeană, după ce trei companii au depus plângeri în acest sens.

Datele arată că Google deține peste 90% din piața de căutare online, în timp ce Bing, motorul de căutare al Microsoft, se află la aproximativ același nivel ca în momentul lansării.