Mike Pompeo așteaptă o discuție cu privire la viitorul său în scenariul în care Donald Trump câștigă al doilea mandat de președinte al SUA

Mike Pompeo așteaptă o discuție cu privire la viitorul său în scenariul în care Donald Trump câștigă al doilea mandat de președinte al SUA
foto: Hepta.ro / DPA Images / Tia Dufour

Mike Pompeo, Secretarul de Stat al SUA, a afirmat marți că se așteaptă să aibă o discuție cu privire la eventualul rol pe care l-ar putea avea în administrația americană, în scenariul în care președintele Donald Trump se impune la alegerile din 3 noiembrie și câștigă un al doilea mandat la Casa Albă. Șeful diplomației americane a subliniat că „încă mai e multă muncă de făcut” și ar fi încântat să se „găsească o cale” prin care el să ia parte la ea.

Mike Pompeo așteaptă o discuție cu Donald Trump, referitor la rolul său după alegerile din 3 noiembrie

Reuters susține că e neclar dacă prin comentariul său – care a fost făcut ca răspuns la întrebările primite în cadrul apariției la un think tank virtual – Mike Pompeo a sugerat că dorește să rămână la șefia Departamentului de Stat sau vizează un alt rol.

Un reputat creștin evanghelic, Mike Pompeo este suspectat de mult că ar avea ambiții prezidențiale, posibil chiar la alegerile din 2024. El a devenit Secretar de Stat în aprilie 2018, după ce a servit ca director al Agenției Centrale de Informații (CIA).

Mike Pompeo a explicat, marți, că a lucrat din greu pentru a se asigura că are o relație solidă cu Donald Trump și că pune pe primul loc prioritățile președintelui SUA, chiar dacă a recunoscut că nu au mereu aceeași viziune.

„Nu suntem mereu de acord. Eu fac recomandări pentru el. El le folosește pe unele. Despre altele, el are o viziune diferită. Apoi, eu le execut cât de viguros pot și îmi conduc echipa să meargă și să facă acel lucru”, spune Pompeo.

În vârstă de 56 de ani, Mike Pompeo are o reputație de om cu o loialitate de neclintit, care nu l-ar pune la îndoială pe președinte și care i-a spus ceea ce dorește să audă – o disciplină lustruită probabil la Academia Militară a SUA de la West Point, unde a absolvit primul din clasa sa.

Mai multe publicații au scris că Mike Pompeo a luat în calcul o eventuală candidatură la un post în Senatul SUA, ca senator de Kansas, casa sa adoptivă. De altfel, marți, demnitarul american a recunoscut că a luat în calcul și o astfel de mișcare.

„Iubesc Kansasul. Mie și soției mele ne lipsește foarte mult. Asta a fost partea atractivă în cântărirea intării în cursă, dar noi nu ne-am gândit niciodată, ca să fiu sincer, foarte activ la intrarea în cursă”, a mai spus Mike Pompeo.

Tags: