Ministerul rus de Externe, atac dur la adresa Angelinei Jolie, după vizita în Ucraina: „Scopul a fost atins. Este atât de ușor să vinzi asta”

Ministerul rus de Externe, atac dur la adresa Angelinei Jolie, după vizita în Ucraina: Scopul a fost atins. Este atât de ușor să vinzi asta”
Foto: Hepta/Abaca Press / Yuri Gripas/ABACA.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a comentat vizita Angelinei Jolie în Ucraina.

Potrivit acesteia, apariția celebrității a avut drept scop să distragă atenția presei de la situația de la uzina Azovstal.

„Nu interesează pe nimeni”

„Este atât de ușor să vinzi asta: ‘Actrița de renume mondial a nimerit în timpul unui atac cu rachete în Ucraina’. Ea este, de asemenea, un ambasador a bunăvoinței, deși ONU s-a grăbit să-și dezmintă implicarea în vacanța ei din Lvov. (…)

A vizitat refugiați sirieni și africani flămânzi, însă niciunuia dintre ei nu i-a ușurat viața. Însă asta nu interesează pe nimeni. Scopul principal a fost atins – atenția presei mondiale s-a distras de la Azovstal”, a comentat Maria Zaharova.

„Asta e diferența de mentalitate”

Omul Kremlinului a comparat-o pe celebra Lara Croft cu interpretul rus Iosif Kobzon, amintind de atentatul terorist de la Teatrul Dubrovka din Moscova, unde zeci de ruși au fost ținuți ostatici printre care și copii.

„Asemenea încercări de a ‘întrerupe agenda’ sunt foarte ușor de citit, sunt naive și primitive. Lanțul logic este următorul: popularitatea ar trebui să funcționeze pentru populism. (…)

Asta e diferența de mentalitate. Marele artist și personalitate publică rusă Iosif Kobzon a negociat cu teroriștii de la Dubrovka și a scos copiii de acolo, nu a fost o minciună, ci și-a riscat viața. Vedetele americane în schimb știu doar să facă PR”, relatează tv8.

Jolie nu este prima celebritate americană care a aterizat în Ucraina în timpul conflictului.

Actorul american Sean Penn s-a întâlnit cu președintele țării și a participat la conferințe de presă pentru filmările la un documentar VICE. Când Kievul a fost atacat, Penn și echipa sa au mers pe jos mile până la granița cu Polonia.

Urmăriți B1TV.ro și pe