Ministrul bulgar al Apărării este de părere că Republica Moldova ar putea fi viitoarea țintă

Ministrul bulgar al Apărării este de părere că Republica Moldova ar putea fi viitoarea țintă
Foto: captură Google Maps

Ministrul bulgar al Apărării este de părere că Republica Moldova ar putea fi următoarea țintă a lui Vladimir Putin. „Dacă căutăm logica, Moldova ar putea fi următoarea victimă a Rusiei”, a declarat Dragomir Zakov, după cum a transmis publicația DNEVNIK, citată de G4media.ro.

Afirmația a fost făcută în cadrul unor discuții cu privire la care ar putea fi următoarea țintă a lui Vladimir Putin, în cazul în care ar avea succes în Ucraina.

Republica Moldova ar putea fi următoarea țintă a Rusiei, în opinia ministrului bulgar al Apărării

El a ținut să precizeze faptul că armata bulgară a garantat că va asigura securitatea țării, însă în cazul în care lucrurile ar putea escalada, se poate solicita ajutor.

Zakov a subliniat faptul că un astfel de ajutor ar putea fi acordat în doar câteva zile, iar în țară ar putea ajunge forțe de ajutor NATO. Totodată, el a ținut să precizeze că Bulgaria nu are cum să asigure avioane de luptă Ucrainei. El a ținut să precizeze faptul că mai puțin de jumătate din aeronavele MiG-29 nu se ridică de la sol, din diferite probleme.

Bulgaria, solicitări clare cu privire la arme și muniție

Potrivit spuselor sale, la acest moment nu există nici o decizie concretă prin care Bulgaria să ajute Ucraina cu arme. El a explicat că Bulgaria are nevoie de arme și muniție, dar are solicitări clare cu privire la tipurile și cantitatea acestora.

„Putin s-a surprins pe sine cu ceea ce a făcut. Se aștepta la o victorie rapidă, iar conducerea ucraineană să părăsească rapid țara. Se aștepta și la o scindare a NATO și a UE. El este deja în afara oricăror scenarii pe care le-a avut în vedere”, a mai spus ministrul Apărării din Bulgaria.

Urmăriți B1TV.ro și pe