Misterul cimitirelor din Portugalia: trupurile neînsuflețite se mumifică în mod natural

Misterul cimitirelor din Portugalia: trupurile neînsuflețite se mumifică în mod natural
Misterul cimitirelor din Portugalia: trupurile neînsuflețite se mumifică în mod natural

O adevărată situație de criză a fost provocată în Portugalia în ceea ce privește numărul de locuri de veci în cimitire, din cauza unui număr mare de cadrave umane care nu se descompun după ce sunt îngropate.

Potrivit legilor locale implementate pentru a face rost de spațiu în cimitire, cadavrele sunt deshumate în mod repetat pentru ca rămășițele scheletice să poată fi relocate.

În mod misterios, cadavrele umane nu se descompun

Foarte multe dintre cadravrele îngropate nu se descompun, sitație ce provoacă adevărate traume pentru familiile ale căror rude decedate sunt dezgropate din nou și din nou doar pentru a fi puse la loc când se constată că nu s-au descompus suficient pentru a fi relocate.

Problema fundamentală este că nimeni nu știe cu adevărat ce se întâmplă cu trupurile îngropate în sicrie, iar oamenii de știință s-au mobilizat ca să elucideze misterul cadavrelor mumificate.

Situația cimitirelor extrem de aglomerate datează de mai mulți ani, motiv pentru care Portugalia a introdus la începutul anilor ’60 conceptul de morminte temporare: un corp descompus ocupă mai puțin spațiu. Oasele pot fi împachetate într-un sicriu mai mic și mutate într-un loc de veci mai puțin spațios, precum sertarele special construite în zidurile cimitirelor, potrivit Digi24.

Cadavre care refuză să se descompună

„Nu avem destul spațiu ca să înființăm cimitire noi sau să modernizăm cimitirele care există deja” în orașe, a declarat Angela Silva Bessa, un antropolog criminalist de la Universitatea din Coimbra care a studiat cimitirele din Portugalia.

Astfel, după trei ani de la înmormântare, familia persoanei decedate ar putea primi o scrisoare prin care sunt avertizați că rămășițele sale vor trebui mutate în curând. Potrivit legii, corpul poate fi mutat doar dacă s-a descompus destul încât să rămână doar scheletul, fără urme de țesuturi moi.

Pentru a verifica starea cadavrului, groparii sunt nevoiți să îl scoată din pământ. Dacă nu s-a descompus destul, corpul este îngropat la loc și procesul este repetat o dată la doi ani.

În unele cazuri, poate dura chiar și zeci de ani de dezgropări și reîngropări repetate până când corpul poate fi mutat în adevăratul său loc de veci. Pentru anumite corpuri, însă, procesul de descompunere nu se termină niciodată: cadavrele se mumifică.

Fenomenul a fost observat în condiții extreme, precum în deșert sau în zone glaciare, dar motivul pentru care cadavrele din cimitirele portugheze se mumifică a rămas până acum un mister.

„Este destul de uluitor”, a mai declarat Bessa. „În aceeași parte a cimitirului, am întâlnit diferite stagii de descompunere: unele dintre cadavre sunt complet scheletizate în timp ce altele continuă să se descompună, iar altele se mumifică de sus până jos.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)