Momentul în care patriarhul Kiril a căzut în timpul unei slujbe (video)

Momentul în care patriarhul Kiril a căzut în timpul unei slujbe (video)
Foto: captura video.

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii a alunecat și a căzut în timpul sfințirii noii biserici a credincioșilor Petru și Fevronia de Murom, Novorossiisk.

Patriarhul Kiril a căzut în timpul unei slujbe

Ierarhul sfințea templul, a făcut câțiva pași pe podeaua udă și a căzut. Nu era nimeni lângă el pe o rază de metru, deși restricțiile Covid din regiune au fost practic ridicate, notează presa rusă.

Preoții l-au ajutat să se ridice, după care patriarhul a continuat slujba.

Protodiaconul Bisericii Ortodoxe Ruse, Andrei Kuraev, a scris pe canalul său Telegram că patriarhul Kiril a căzut în timp ce părăsea amvonul, alunecând pe podeaua de marmură. Potrivit preotului, nimeni nu a reușit să-l prindă din cauza restricțiilor Covid.

„Nici securiștii, nici serviciul de protocol, nici episcopii care stăteau în apropiere nu au fost la timp. Patriarhul s-a rănit la spate pe marginea amvonului.

Liturghia a continuat. Mitropolitul Grigore și episcopul local Theognost se uitau vinovat la patriarh și așteptau o reacție. Dar de vină sunt restricțiile legate de coronavirus, din cauza cărora patriarhul nu permite să fie atins”, a  scris Andrei Kuraev.

Patriarhul Kiril, sancționat de europeni

Marea Britanie a devenit prima țară europeană care a impus sancțiuni împotriva patriarhului Kirill al Rusiei, un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin, a anunțat agenția TASS.

Într-o predică rostită la începutul lunii mai, Kiril a declarat că „Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni, ci și-a apărat doar granițele”. Lideriul Bisericii Ortodoxe Ruse susține „operațiunea militară specială” a Moscovei în Ucraina.

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii, un aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a făcut în ultima vreme mai multe declarații prin care și-a exprimat susținerea față de intervenția militară a Moscovei în Ucraina. Deși acesta a vorbit despre nevoia de reconciliere, liderul Ortodoxiei Ruse nu a pus la îndoială și nici nu a criticat campania militară rusă.

Urmăriți B1TV.ro și pe