Momentul în care un avion este lovit de fulger, surprins de un fotograf

Momentul în care un avion este lovit de fulger, surprins de un fotograf

Nimeni nu-şi doreşte vreodată să fie lovit de fulger, în niciun fel de circumstanţe. Dar ce te faci atunci când te afli la sute de metri înălţime, în avion, iar cerul negru deasupra-ţi „musteşte” furtună?

500 de pasageri ai unui avion Airbus A380 au trecut printr-o astfel de experienţă nefericită. Un fulger puternic şi-a făcut drum către sol atât de repede prin aeronavă încât persoanele aflate la bord nici nu au avut timp să clipească, relatează Daily Mail.

Din fericire, avionul a aterizat cu bine pe aeroport, niciunul dintre pasageri nu a fost rănit şi, potrivit sursei precizate, modelul A380 nu a avut nici măcar o zgârietură.

Imaginile impresionante au fost captate de un fotograf britanic, Chris Dawson, care îşi adusese echipamentul cu el, întrucât ştia că este un bun prilej de a imortaliza fulgere.

„Am văzut norii strângându-se şi mi-am dat seama că vor fi condiţii bune pentru a fotografia fulgere”, a declarat Dawson, citat de Daily Mail.

„Avioanele sunt deseori lovite de fulgere. Ele sunt un bun conductor. O lovitură ca aceasta poate părea periculoasă, dar nu are niciun fel de impact. Producătorii trebuie fabrice aeronave care să funcţioneze în condiţii normale chiar şi după ce este lovit şi trebuie să-i protejeze pasagerii. Avionul trebuie să menţină metal, pentru a fi un bun conductor. Daca nu avea părţi din metal, el putea să explodeze când a fost lovit”, a declarat David Learmount, editorul site-ului Flightglobal.

Avion lovit de un fulger