Motivul pentru care în Rusia a fost interzis desenul animat „Happy Tree Friends”

Motivul pentru care în Rusia a fost interzis desenul animat „Happy Tree Friends”
Motivul pentru care în Rusia a fost interzis desenul animat „Happy Tree Friends” . Sursa Foto: Facebook/Happy Tree Friends

Judecătoria Kirovski din Sankt Petersburg a declarat interzisă difuzarea în Federația Rusă a unui serial de desene animate, a comunicat joi serviciul comun de presă al instanțelor orașului, potrivit Interfax.ru.

Desenul animat Happy Tree Friends a fost interzis în Rusia

Această decizie face referire la un link către YouTube cu desenul animat Happy Tree Friends. În timpul audierilor, reclamantul a realizat că site-ul web cu serialul animat „Happy Tree Friends” „conține materiale care vizează crearea motivației minorilor pentru comportamente ilegale distructive, inclusiv utilizarea violenței împotriva altor persoane”.

După ce s-a studiat conținutul, s- a descoperit că clipurile video conțin scene legate de crimă, sânge și metode de de a omorâ o persoană.

Serialul de animație își propune să arate diferite tipuri de moarte pentru personajele principale. Potrivit adnotării, personajele principale sunt supuse violenței fizice și morale, agresiunii și morții dureroase”, au fost printre argumentele procurorului de caz.

Țînând cont de caracteristicile psihologice ale adolescenților, „Happy Tree Friends” poate fi atrăgător emoțional pentru aceștia și îi poate chiar inspira „la acțiuni de natură imitativă”, potrivit reprezentantului autorității de supraveghere.

Happy Tree Friends, deseori abreviat ca HTF, este o serie de desene animate flash comedie neagră create de Mondo Mini Shows. De la debutul său, a devenit un fenomen de pe internet.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”