Muammar Gaddafi: Nu mă tem de nimic. Sunt rezistent

Muammar Gaddafi: Nu mă tem de nimic. Sunt rezistent
Liderul libian, Muammar Gaddafi a apărut în plublic, în a cincea zi a intevențiilor militare din Libia, unde s-a adresat forțelor sale loiale militare, informează BBC.În discursul ținut la reședința sa din...

Liderul libian, Muammar Gaddafi a apărut în plublic, în a cincea zi a intevențiilor militare din Libia, unde s-a adresat forțelor sale loiale militare, informează BBC.

În discursul ținut la reședința sa din Tripoli, Gaddafi a îndemnat ca „toate armatele islamice să i se alăture” pentru că vor „fi învingători” (…) Toate armatele islamice trebuie să se alăture luptei, toți cetățenii liberi trebuie să participe. Vom învinge”.

Consiliul de Securitate ONU a format o rezoluție prin care au fost autorizate acțiuni militare împotriva forțelor conduse de liderul libian și pentru a proteja cetățenii libieni.

Războiul din Libia nu s-a terminat, iar intervenții militare încă au loc. Marți noapte, în Tripoli au fost raportate explozii, iar duminică seară, reședința lui Gaddafi a fost distrusă de o rachetă. Deși liderul a anunțat ca focurile să înceteze, forțele loaile ale acestuia și-au continuat bombardamentele.

NATO a anuțat lansarea unei operațiuni pentru a controla embargoul asupra evenimentului destinat Libiei. Germania a anuțat că și-a retras navele de război, în timp ce România a trimis în Marea Mediterană fregata „Regele Ferdinand” încadrată cu 200 militari.

În concluzia apariției publice, Muammar Gaddafi, neînfricat de atacurile coaliției ONU a declarat că va fi întotdeauna liderul libienilor.

„Nu mă tem de furtunile care mătură orizonturile, nu mă tem nici de avioanele care aruncă rachete. Sunt rezistent, casa mea este aici…sunt adevăratul proprietar și creatorul zilei de mâine. Eu sunt aici, sunt aici, sunt aici”, a spus Gaddafi, citat de BBC.

Gaddafi s-a adresat poporului libian