Muzeul Luvru, afectat de criza COVID-19. Numărul vizitatorilor a scăzut cu 60% față de anul trecut

Muzeul Luvru, afectat de criza COVID-19. Numărul vizitatorilor a scăzut cu 60% față de anul trecut

Din pricina pandemiei de COVID-19, Muzeul Luvru din Paris a înregistrat o scădere drastică a vizitatorilor: 75% în iulie și 60% în august.

Muzeul Luvru, afectat de criza COVID-19

Luvru a avut o scădere accentuată a vânzărilor de bilete, deoarece 75% din vizitatori au fost turişti străini în anii precedenţi.

Acum, cel mai mare muzeu din lume a primit 550.000 de vizitatori cele două luni de referință, dintre care aproape 80% francezi, care au rămas fideli Luvrului, în ciuda restricțiilor de vizitare impuse. Ca o comparație, în anii precedenţi, vizitatorii francezi reprezentau între 20-25% din intrări. Acum, criza COVID-19 le-a oferit ocazia de a redescoperi patrimoniul țării.

„Mini-descoperirile” de 20 de minute sunt variantele găsite de muzeu pentru a rămâne pe linia de plutire.

Astfel, cei care doresc vizionarea unei colecţii precise (Napoleon, escală în Egiptul antic sau marii maeştri francezi) cu un ghid, în mod excepţional gratuit şi fără rezervare, au optat pentru această variantă.

Infectarea cu COVID-19, cote alarmante în Paris

Franța se confruntă cu o revenire în forță a pandemiei de coronavirus.

Premierul francez Jean Castex a anunțat extinderea obligației de a purta masca în toate spațiile deschise din Paris, după ce numărul de infectăricu COVID-19 a atins cote alarmante.

Amintim, masca era deja obligatorie de la începutul lunii august în mai multe zone ale capitalei franceze, în transportul public, în spații închise șiîn toate locurile publice din oraș.

„Parisul este consideratunul dintre principalele focarele de coronavirus, trebuie să luăm măsuri. Virusul se răspândește în toată țara. Răspândirea epidemiei poate fi exponențială dacă nu reacționăm rapid”, a declarat ministrul.

Guvernul nu ia în calcul varianta impunerii unei perioade de carantină nivel național, similară celei dinmartie, deoarecefrancezii trebuie să „învețe să trăiască cu virusul”, dar și pentru că majoritatea persoanelor infectate în ultima perioadă sunt tinere, ceea ce înseamnă că spitalale nu sunt aglomerate, scriedailymail.co.uk.

Și președintele Emmanuel Macron a declarat pentru „Paris Match” că este exclusă o măsură de carantină totală la nivelul țării.

„Ceea ce vrem să evităm este să fim copleșiți. Avem strategii aplicate la nivel local (…) și care pot merge până la o carantinare țintită care ar putea fi pusă în aplicare dacă situația ar impune acest lucru”, a explicat Emmanuel Macron.

Medicul francez Didier Raoult: Noulcoronavirusa suferit schimbări față de luna februarie sau martie

Controversatul doctor francez, profesorulDidier Raoult, a declarat că, în prezent, noulcoronavirusa suferit schimbări față de luna februarie sau martie.

Deși din ultimele săptămâni au fost identificate tot mai multe cazuri în Franța,Didier Raoultconsideră că situația actuală este diferită de cea de acum câteva luni, când statul se afla în vârful epidemiei, scriecnews.fr.

Potrivit profesorului, formele actuale de cazuri Covid-19 sunt mai „benigne”. Mai mult,Didier Raoultspune că „proporția de persoane internate este mult mai mică”.

„Cu cât testezi mai multe, cu atât găsești mai multe cazuri”, a subliniat el, într-un interviu, înainte de a explica: „acele (cazurile, n.r.) pe care le găsim acum și cele pe care le-am găsit în februarie sau martie, nu mai sunt la fel”, spune expertul.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`