Natalia Gavrilița, discuții la Washington cu Antony Blinken. SUA, sprijin masiv pentru Republica Moldova

Natalia Gavrilița, discuții la Washington cu Antony Blinken. SUA, sprijin masiv pentru Republica Moldova
Foto: Facebook @ Natalia Gavrilița

Șeful diplomației americane, Antony Blinken, s-a întâlnit marți la Washington DC cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, iar cei doi au discutat despre asistența masivă pe care o acordă SUA pentru statul de pe malul stâng al Prutului, proaspăt devenit candidat pentru aderarea la UE.

Natalia Gavrilița, discuții la Washington cu Antony Blinken despre sprijinul masiv al SUA

Cei doi oficiali au discutat despre asistența continuă pe care o acordă SUA în susținerea agendei de reformă democratică din Republica Moldova, pentru securitatea energetică a țării și pentru răspunsul umanitar la războiului neprovocat pe care l-a lansat Rusia împotriva Ucrainei, spune purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, într-un comunicat oficial.

Antony Blinken a felicitat Republica Moldova pentru obținerea statutului de candidată pentru aderarea la UE și progresul său în ceea ce privește reformele pentru integrarea europeană.

„Din 24 februarie, Statele Unite au angajat aproape 75 de milioane de dolari sub formă de asistență umanitară și aproape 124 de milioane de dolari sub formă de asistență economică și de securitate pentru Republica Moldova”, a declarat Ned Price.

Antony Blinken și Natalia Gavrilița au discutat și despre anunțul făcut la Conferința Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, eveniment desfășurat la București în 15 iulie, când s-a confirmat că guvernul SUA, în colaborare cu Congresul american, intenționează să programeze un sprijin suplimentar de 64,5 milioane de dolari pentru a susține pe termen lung reziliența democratică și economică din Republica Moldova, dar și pentru a o ajuta să își apere suveranitatea.

Urmăriți B1TV.ro și pe