NATO neagă că ar fi lăsat zeci de africani să moară de foame

NATO neagă că ar fi lăsat zeci de africani să moară de foame
NATO a respins, luni, acuzațiile conform cărora ar fi refuzat să salveze mai mulți emigranți africani aflați pe o navă în derivă în apropiere de Libia, informează AFP. Astfel circa 61 de persoane au fost...

NATO a respins, luni, acuzațiile conform cărora ar fi refuzat să salveze mai mulți emigranți africani aflați pe o navă în derivă în apropiere de Libia, informează AFP.

Astfel circa 61 de persoane au fost lăsate să moară de foame în Marea Mediterană.

„NATO a luat cunoștință de existența unui articol de presă în care se susținea că un port-avion al Alianței Nord-Atlantice a lăsat să moară 61 de emigranți naufragiați în Mediterană în 29 sau 30 martie, între Tripoli și Lampedusa. Un singur portavion a fost sub comanda NATO la acel moment, nava italiană Garibaldi, și aceasta se afla la peste 100 de mile marine în larg. Prin urmare, orice declarație potrivit căreia nave aparținând NATO au ignorat nava aflată în derivă sunt false”, a declarat purtătorul de cuvânt al NATO.

O navă care transporta 72 de pasageri, printre care copii și femei, a întâmpinat o serie de probleme la sfârșitul lunii martie, doar 11 pasageri reușind să supraviețuiască, restul murind de foame și sete.