New York: Directorul FMI a părăsit încătuşat comisariatul din Harlem

New York: Directorul FMI a părăsit încătuşat comisariatul din Harlem

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a părăsit încătuşat, duminică noaptea, comisariatul de poliţie din New York, unde a fost reţinut pentru a fi supus unor teste medicale, după ce a fost pus sub acuzare pentru agresiune sexuală, informează BBC.

Şeful Fondului Monetar Internaţional a părăsit comisariatul obosit şi înconjurat de doi poliţişti, după care a urcat într-o maşină de poliţie, fără să dea vreo declaraţie jurnaliştilor aflaţi în faţa incintei.

Potenţial candidat socialist pentru alegerile prezidenţiale din Franţa din 2012 Strauss-Kahn va fi inculpat pentru agresiune sexuală, sechestrare de persoană şi tentativă de viol.

Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, a fost debarcat dintr-un avion Air France cu destinaţia Paris, cu numai câteva minute înaintea decolării. Potrivit unor surse din poliţie, directorul FMI a părăsit în grabă hotelul Sofitel, unde şi-a lăsat lucrurile şi telefonul mobil.

Soţia directorului FMI, jurnalista Anne Sinclair, a declarat „nu mă îndoiesc că soţul meu este nevinovat”, referitor la acuzaţiile aduse acestuia.

Directorul FMI, ridicat de poliţie