Nivel crescut de radioactivitate în largul zonei unde se află centrala Fukushima

Nivel crescut de radioactivitate în largul zonei unde se află centrala Fukushima
Oficialii japonezi au anunțat că nivelul substanțelor radioactive a crescut în mare, la 15 kilometri în zona unde se află centrala Fukushima, informează English Chosun. Potrivit Tepco Electric Power (TEPCO),...

Oficialii japonezi au anunțat că nivelul substanțelor radioactive a crescut în mare, la 15 kilometri în zona unde se află centrala Fukushima, informează English Chosun.

Potrivit Tepco Electric Power (TEPCO), eșantioanele prelevate din albia marină conțin 1.400 de becquerel de cesiu 137 pe kilogram.

Această valoare este de 600 ori mai mare decât nivelul maxim de 2,3 becquerel.

De asemenea, au mai fost prelevate eșantioane la 20 kilometri de centrala Fukushima, care arată că nivelul este similar cu cel anterior.

Directorul centralei nucleare Fukushima, Goshi Hosono, a declarat că deși datele adunate par să fie alarmante, panica poate fi evitată dacă oamenii vor fi informați corect.

Cel mai nou bilanț arată că 14.700 de oameni au murit în urma cutremurului de la 11 martie, iar alți 126.000 locuiesc încă în adăposturi temporare.

Ultima oră
22:56 - Garda Forestieră Suceava susține că nu a identificat nereguli sau tăieri ilegale de arbori pe fondul forestier unde au fost agresați un activist și doi jurnaliști
22:47 - EXCLUSIV // City Insurance intră în faliment. Ce se întâmplă cu șoferii care au polițe de asigurare RCA
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)