Noi dezvăluiri incendiare despre Donald Trump. De ce era înfundată mereu toaleta de la Casa Albă

Noi dezvăluiri incendiare despre Donald Trump. De ce era înfundată mereu toaleta de la Casa Albă
Foto: Hepta - Zuma Press / Al Grillo Zuma Press WireService

Apar noi dezvăluiri incendiare despre Donald Trump într-o nouă carte care va fi lansată în această săptămână. Autorea cărții, jurnalista Maggie Haberman de la New York Times, descrie episoade complet inedite petrecute în perioada în care fostul președinte american a stat la Casa Albă.

Dezvăluiri despre Donald Trump

Una dintre cele mai scandaloase relatărie ste cea potrivit căreia, Trump a aruncat documente într-o toaletă a Casei Albe, potrivit BBC.

Când Trump era în funcție, personalul Casei Albe a descoperit periodic că toaleta era înfundată cu hârtie tipărită și credea că a spălat documente.

De asemenea, el ar fi rupt documente, ceea ce contravine Legii înregistrărilor prezidențiale – o lege care spune că documentele create sau primite de un președinte sunt proprietatea guvernului SUA și urmează să fie gestionate de Arhivele Naționale din SUA odată cu încheierea președinției.

Detaliile sunt dezvăluite pe fondul unor acuzații mai ample privind lipsa documentelor de la Casa Albă a lui Trump, ridicate de Arhivele Naționale. Trump se confruntă, de asemenea, cu o anchetă penală de către Departamentul de Justiție pentru păstrarea înregistrărilor guvernamentale la proprietatea sa din Mar-a-Lago din Florida, după ce a părăsit mandatul.

Printre documentele ridicate, la începutul lunii august, de FBI din Mar-a-Lago, reşedinţa lui Donald Trump din Florida, se numără și unul despre armele nucleare ale unei ţări străine, informează cotidianul Washington Post, citând surse apropiate anchetei.

Noi date despre documentele ridicate de FBI din casa lui Trump

Un document ce descrie forţele militare ale unei ţări străine, inclusiv capacităţile sale nucleare, a fost găsit printre numeroasele documente clasificate recuperate de FBI în timpul percheziţiei efectuate la Mar-a-Lago.

Washington Post precizează că sursele sale nu au dezvăluit despre ce ţară anume este vorba.

Urmăriți B1TV.ro și pe