Norul vulcanic scurtează vizita lui Obama în Irlanda

Norul vulcanic scurtează vizita lui Obama în Irlanda

Norul de cenușă care se îndreaptă spre Europa a determinat modificarea planurilor de călătorie pentru Președintele Statelor Unite, Barack Obama.

Cenușa, aruncată în atmosferă de erupția vulcanului Islandez de sâmbătă, îl obligă pe Obama să părăsească Irlanda mai devreme. Un oficial de rang înalt al administrației americane a declarat că aeronava Air Force One va pleca spre Londra în această noapte, iar programul de mâine „va rămâne nemodificat”.

Oficialii au afirmat că nu se așteaptă ca problemele cauzate de vulcanul Grimsvotn să fie la fel de mari ca cele provocate anul trecut de erupția unui alt vulcan Islandez, care a dus la suspendarea traficului aerian în aproape toată Europa pentru mai multe zile, de teama cenușei care ar fi putut  defecta motoarele avioanelor.

Autoritățile spun că sistemele și procedurile au fost îmbunătățite, iar norul nu se îndreaptă încă spre interiorul continentului.

Sindicatele piloților exprimă totuși o îngrijorare crescândă cu privire la pericolele cauzate de norul vulcanic.

Ultima oră
08:01 - Walter Zenga a primit a patra doză de ser anti-COVID-19. Decizia, explicată de antrenorul italian
07:31 - Lucian Romașcanu (PSD), reacție în scandalul momentului: „Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi”
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)