Nou schimb de prizonieri: Cinci ucraineni au fost eliberați din captivitatea rusă

Nou schimb de prizonieri: Cinci ucraineni au fost eliberați din captivitatea rusă
Foto: Pixabay

Astăzi a avut loc un nou schimb de prizonieri între Ucraina și Federația Rusă. Ca urmare au fost eliberați cinci ucraineni, informează Unian.

Vitaly Kim, șeful administrației militare regionale Nikolaev, a anunțat că schimbul s-a desfășurat conform formulei „4 pentru 5”.

„Astăzi, datorită eforturilor comune ale Coordonatorului Coordonator pentru Tratarea Prizonierilor de Război, Oleg Pilipenko, și încă patru dintre civilii noștri, vor fi deja acasă. Schimbul a avut loc conform formulei „4 pentru 5” (patru ai lor pentru cinci ai noștri)”, a spus el.

Al 11-lea schimb de prizonieri

Se cunosc deja câteva detalii despre ucrainenii ce au reușit să se întoarcă acasă. Președintele uneia dintre comunitățile teritoriale din regiunea Mykolaiv a fost eliberat din captivitate.

„De mai bine de două luni, președintele UTC Pilipenko a fost în captivitate… am negociat foarte mult timp”, a spus Kim.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:18 - Volodimir Zelenski anunţă eliberarea a două localităţi din regiunea Herson
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”