Noua variantă de COVID-19, din Africa de Sud, a fost confirmată în Israel. Guvernul se pregătește să instituie starea de urgență

Noua variantă de COVID-19, din Africa de Sud, a fost confirmată în Israel. Guvernul se pregătește să instituie starea de urgență

Noua variantă a virusului Sars-Cov-2, provenită din Africa de Sud, având peste 30 de mutații, a fost confirmată în Israel, relatează Jerusalem Post.

Persoana infectată cu varianta B.1.1.529 a fost confirmată pozitiv după ce s-a întors în țară din Malawi. În urma acestui eveniment, alte două cazuri sub investigate.

Bolnavul a folosit mijlocul de transport în comun cât timp era infectat

Anunțul a fost făcut de către ministerul Sănătății din Israel. În urma acestui eveniment, Premierul Israel, Naftali Bennett, a declarat că se pregătește să instituie starea de urgență în statul israelian. Acesta s-a întâlnit în cursul zilei de azi cu experții pentru a evalua situația.

„Cu câteva săptămâni în urmă, când am făcut exercițiul național „Omega”, pentru un nou scenariu de variantă letală, ar fi părut puțin detașat”, a spus premierul. „Inutil să spun că aceasta este una dintre cele mai semnificative mișcări care ne-a pregătit exact pentru situația în care ne aflăm acum.”

Exercițiul Omega a avut loc la începutul acestei luni și a inclus reprezentarea unor oficiali și echipe de nivel înalt din ministere și sectoare. Acesta a fost menit să evalueze pregătirea în domeniul sănătății, juridic, economic, de securitate internă, călătorii și comunicații în cazul unui alt focar în masă de COVID-19. Bennett a spus că guvernul revizuiește rezultatele exercițiului și le aplică pe cele relevante deja acum.

Alte două cazuri de persoane ce au revenit din străinătate sunt și ele suspectate de infectare cu varianta sud-africană. Ele au fost secvențiate genetic și rezultatele sunt în așteptare.

Persoana care până acum a fost confirmată ca fiind infectată a călătorit cu autobuzul de la Centru până la Eilat, unde lucrează. Presa locală a relatat că o a doua persoană care a intrat în Israel din Iordania a fost găsită infectată cu această variantă, deși Ministerul Sănătății nu a confirmat încă acest raport.

O nouă variantă COVID-19 a fost descoperită în Africa de Sud

O nouă tulpină SARS-COV-2 amenință eficiența serurilor anti-COVID-19. Varianta mutantă a fost depistată în Africa de Sud.

„Din păcate, am detectat o nouă variantă, care constituie o sursă de îngrijorare în Africa de Sud”, a declarat virusologul Tulio de Oliveira cu prilejul unei conferinţe de presă online.

Este vorba despre varianta B.1.1.529, care prezintă un număr „extrem de ridicat” de mutații, potrivit cercetătorilor din Africa de Sud.

În urma acestui eveniment, Șeful autorității care gestionează pademia de COVID-19 în Africa dă o veste îngrijorătoare în contextul descopririi noii tulpini de COVID-19. Acesta susține că este puțin probabil să reducă răspândirea noii variante potențial periculoase descoperite în sudul continentului odată cu interzicerea zborurilor.

„Restricțiile impuse fac întotdeauna dificilă coordonarea unui răspuns”, a spus Dr. John Nkengasong