Nu se poate ateriza pe Aeroportul Suceava pentru a patra zi consecutiv, din cauza ceții

Nu se poate ateriza pe Aeroportul Suceava pentru a patra zi consecutiv, din cauza ceții
Sursa foto: Obiectiv de Suceava

Pentru a patra zi consecutiv Aeroportul din Suceava este blocat din cauza ceții, informează Obiectiv de Suceava.

”Este ceață sub limita minimă a ILS-ului, sistemul care aduce avioanele la aterizare pe vizibilitate scăzută. Ca urmare, și astăzi, din păcate, dacă nu se îndreaptă vremea, o să trebuiască să redirecționăm aeronavele.

Aș vrea să menționez aici faptul că Aeroportul Suceava este dotat cu un ILS de categoria 2, un ILS performant de altfel, pe care în România îl mai au aeroporturile din Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Craiova, Constanța. Sisteme ILS mai performante sunt la aeroporturile de la Timișoara și la Otopeni, ILS-uri care sunt de categoria 3, dar și chiar și cu acestea, nu de puține ori, au fost redirecționate aeronavele la aeroporturile de rezervă”, a declarat directorul aeroprotului.

Acesta a mai anunțat că, împreună cu ROMATSA, se încearcă implementarea  unor  proceduri de operare prin GPS, proceduri care vor fi alternative sistemului de navigație de tip ILS. ”ROMATSA are în programul de investiții pentru anul 2023 modernizarea ILS-ului de la Suceava, ca să treacă de la categoria 2 la categoria 3,  cu caracteristici identice ca la Otopeni. Sperăm să definitivăm la sfârșitul anului upgradarea ILS-ului și, după cum spuneam, și procedurii GPS, pentru prima dată în România”, a spus directorul Aeroportului sucevean.

Marius Paisa, managerul departamentului de deservire pasageri, a declarat că principalele companii aeriene au fost afectate de vremea de la Suceava.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:18 - Andrew Tate, de după gratii: „România e o țară comunistă”. Când s-a mutat în țara noastră a spus că vrea să trăiască într-o societate în care „corupția este accesibilă tuturor” (VIDEO)
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”