Nunta regală are loc la 66 de ani de la cea a lui Adolf Hitler. Noroc sau ghinion?

Nunta regală are loc la 66 de ani de la cea a lui Adolf Hitler. Noroc sau ghinion?
Prințul William și Kate Middleton au ales să-și unească destinele pe 29 aprilie, dar această zi nu a fost considerată de bun augur, din pricina evenimentelor din istorie, care au avut loc la aceeaşi dată, scrie...

Prințul William și Kate Middleton au ales să-și unească destinele pe 29 aprilie, dar această zi nu a fost considerată de bun augur, din pricina evenimentelor din istorie, care au avut loc la aceeaşi dată, scrie The Sun.

Nunta regală va avea loc la catedrala Westminster Abbey din Londra, fiind una din cele mai mediatizate evenimente din acest an, care va fi urmărită de milioane de oameni.

Data de 29 aprilie reprezintă totodată şi aniversarea de 66 de ani, de la nunta lui Adolf Hitler cu Eva Braun, într-un buncăr din Berlin, în 1945.

Construcţia catedralei Wesmister Abbey a fost începută de călugării benedicteni în secolul al X-lea, şi a fost sfinţită de regele Eduard Confesorul în 1065, cu o săptămână înainte de a muri. Despre căsătoria lui cu Edith of Wessex, care a durat 20 de ani, se spune că nu a fost niciodată consumată.

Nunta secolului în cifre

Nunta Prinţului William cu Kate Middleton este cel mai mare eveniment regal din Britania, din ultimii 30 de ani. Ziua are câteva indicii numerologice importante, potrivit Vancouver Sun:

-o singură verighetă de aur:  Kate va primit verigheta în timpul ceremoniei, întrucât prinţul a decis să nu poate verighetă

-două torturi de nuntă: Tradiţionalul tort de fructe şi un tort special de ciocolată şi biscuiţi, unul din deserturile preferate ale copilăriei prinţului

-patru domnişoare de onoare: Ele o vor ajuta pe Kate să se aranjeze

-zece clopote la Westminster Abbey, care vor răsuna înainte de ceremonie şi trei ore după

-17 grade Celsius: Temperatura maximă aşteptată, vineri, la Londra

-160 de cai: Soldaţii îşi vor pune cele mai frumoase uniforme pentru a escorta cuplul regal

-775 camere în Palatul Buckingham

-1.900 de invitaţi, norocoşii care au primit invitaţii

-2 miliarde de privitori: Se aşteaptă o audienţă uriaşă la nivel global