O boală misterioasă a ucis cinci persoane într-o destinație exotică preferată de români

O boală misterioasă a ucis cinci persoane într-o destinație exotică preferată de români
Sursa foto: Pixabay

Guvernul din Tanzania a mobilizat o echipă de experți în domeniul sănătății pentru a investiga o boală misterioasă care a luat viața a cinci persoane. Țara africană este o destinație destul de populară printre românii care caută vacanțe în zone exotice.

Boală misterioasă detectată în Tanzania

Boala a fost detectată la „un total de șapte persoane (cu) simptome, inclusiv febră, vărsături, sângerări în diferite părți ale corpului și insuficiență renală”, a declarat Ministerul Sănătății într-un comunicat publicat joi seara, scrie zawya.com.

Guvernul a trimis o echipă de răspuns rapid în regiunea de nord-vest Kagera, care se învecinează cu Uganda, pentru a investiga „boala transmisibilă”, a declarat directorul medical al Tanzaniei, Tumaini Nagu.

„Au fost prelevate mostre de la pacienți și de la morți în efortul de a identifica sursa și tipul bolii”, a spus ea, îndemnând publicul să rămână calm, dar să ia măsuri de precauție pentru a evita contagiunea.

Boala urmează unui focar de Ebola în Uganda, care a durat aproape patru luni și a luat viața a 55 de persoane înainte ca guvernul să declare încetarea acesteia în ianuarie.

Anul trecut, Tanzania a identificat un focar de leptospiroză sau „febră de șobolan” care a ucis trei persoane în regiunea de sud-est a Lindi.

Infecția bacteriană se răspândește de obicei prin consumul de apă sau alimente contaminate cu urina animală infectată.

Președintele Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, a declarat la acea vreme că boala ar fi putut fi cauzată de „interacțiunea crescândă” dintre oameni și animalele sălbatice, ca urmare a degradării mediului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:06 - America Express, primele dezvăluiri ale câștigătorilor: „Dacă ar fi ușor, n-ar mai fi la fel experiența”
07:49 - Simulare Bacalaureat 2023. Limba română, prima probă a elevilor de clasa XII-a
07:30 - Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă la Tel Aviv după ce premierul Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”