O mare de deşeuri dinspre Japonia plutește către Coasta de Vest a Statelor Unite

O mare de deşeuri dinspre Japonia plutește către Coasta de Vest a Statelor Unite
O mare de deșeuri a fost luată de ape după cutremurul de pe 11 martie, urmat de tsunami-ul devastator din Japonia, și se îndreaptă spre Coast de Vest a Statelor Unite, informează Daily Mail. Peste 200.000 de...

O mare de deșeuri a fost luată de ape după cutremurul de pe 11 martie, urmat de tsunami-ul devastator din Japonia, și se îndreaptă spre Coast de Vest a Statelor Unite, informează Daily Mail.

Peste 200.000 de clădiri au fost purtate de valurile enorme ale tsunami-ului care a urmat cutremurului de pe 11 martie.

Potrivit autorităților, valurile au luat pe sus autovehicule, mașini-remorcă, nave răsturante și chiar case întregi, plutind în aer liber pe apă.

Oceanograful american Curtis Ebbesmeyer se aşteaptă ca „picioare încă purtând încălţăminte, nave întregi” şi case să apară pe coasta de Vest a Pacificului în următorii trei ani. Ebbesmeyer a addăugat că se aşteaptă „la ce e mai rău”.

Mii de corpuri neînsuflețite au fost aduse la ţărm de valurile puternice care au urmat dezastrului din Japonia.

Potrivit lui Ebbesmeyer, deşi cea mai mare parte a membrelor omeneşti purtate de ape se va scufunda, picioarele încălţate în pantofi ale victimelor vor pluti.

Membrii flotei a şaptea americane, care au reperat cantitatea extraordinară de gunoi care pluteşte dinspre Japonia, susţin că nu au mai văzut nimic asemănător şi că resturile reprezintă o ameninţare pentru transportul maritim.

Potrivit oamenilor de știință, primele părți din dărâmături vor ajunge pe Coasta de Vest în următorul an, fiind purtate de curenți de-a lungul coastei Californiei, Washington-ului ori Oregon-ului, şi ajungând în Hawaii.

Ultima oră
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)