O navă cu 600 de refugiaţi din Libia s-a scufundat în Mediterană

O navă cu 600 de refugiaţi din Libia s-a scufundat în Mediterană
Un vapor supraaglomerat care avea la bord 600 de refugiaţi din Misrata, Libia, s-a scufundat în apropiere de portul Tripoli, anunţă Daily Mail. Martorii au spus Agenţiei de Refugiaţi ONU că au văzut cadavre ale...

Un vapor supraaglomerat care avea la bord 600 de refugiaţi din Misrata, Libia, s-a scufundat în apropiere de portul Tripoli, anunţă Daily Mail. Martorii au spus Agenţiei de Refugiaţi ONU că au văzut cadavre ale pasagerilor plutind pe mare, împreună cu părţi din nava avariată.

Trupurile treceau pe lângă oamenii din celelalte bărci, în timp ce îşi croiau cale de scăpare, alături de alţi refugiaţi care au fost văzuţi înotând spre mal.

Acest lucru indică disperarea oamenilor din Libia, pregătiţi să îşi rişte vieţile prin traversarea mării agitate, decât să rămână în statul devastat de revolte.

Situaţia s-a agravat, marţi, când atacurile aeriene ale NATO au zguduit Tripoli cu cel puţin trei explozii într-un interval de trei ore.

Nu este prima dată când o navă care transporta refugiaţi se scufundă, întrucât cel puţin alte trei nave care au plecat din Libia cu sute de refugiaţi, nu au mai fost văzute.

61 de emigranţi ar fi murit la sfârşitul lui martie, când nava care îi transporta a rămas fără combustibil, în drum spre Lampedusa. Majoritatea refugiaţilor au murit de foame şi sete.

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)