O navă de război americană se îndreaptă către Libia

O navă de război americană se îndreaptă către Libia
O navă de război americană, USS Kearsarge, se îndreaptă spre Libia, având la bord câteva sute de militari, informează AlArabiya. Această decizie vine  într-o perioadă în care occidentalii îşi sporesc...

O navă de război americană, USS Kearsarge, se îndreaptă spre Libia, având la bord câteva sute de militari, informează AlArabiya. Această decizie vine  într-o perioadă în care occidentalii îşi sporesc presiunea asupra regimului colonelului Muammar Gaddafi.

USS Kearsarge, un portelicopter, şi două vapoare care îl însoţesc, se pregătesc să intre în canalul Suez, venind dinspre Marea Roşie. „Trimitem nave aproape de Libia, în caz că va fi nevoie de ele”, a declarat colonelul David Lapan, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Potrivit surselor, oficialii militari americani pregătesc o listă cu opţiuni ce urmează să fie propuse preşedintelui Barack Obama şi sunt în discuţie cu omologii lor europeni, dar incertitudinea rămâne în privinţa probabilităţii unei intervenţii militare.

Hillary Clinton, Secretarul de Stat al SUA a declarat că „ nimic nu este exclus” atât timp cât Gaddafi ameninţă şi ucide cetăţeni, adăudând că trebuie să plece „acum fără alte violenţe şi fără întârzieri”.

Tags: