O nava rusă de tip cargo ce transporta grâu ucrainean furat a fost confiscată în Turcia

O nava rusă de tip cargo ce transporta grâu ucrainean furat a fost confiscată în Turcia
Sursă foto: Pixabay

O nava rusă de tip cargo ce transportă grâu ucrainean furat, a fost blocată de autoritățile vamale turce, a anunţat ambasadorul Ucrainei de la Ankara, informează Reuters.

Navă rusă blocată de autoritățile turce

„Avem o cooperare deplină. Nava se află în prezent la intrarea în port şi a fost arestată de autorităţile vamale ale Turciei”, a declarat ambasadorul ucrainean Vasil Bodnar.

Ambasada Ucrainei la Ankara a cerut vineri Turciei să aresteze nava rusească Zhibek Zholy, un cargo de 140 de metri lungime sub pavilion rusesc, ce se afla în proximitatea ţărmului său la Marea Neagră şi care a plecat din portul ucrainean Berdiansk, aflat sub ocupaţie rusă.

Din luna iunie, Vasil Bodnar acuză Rusia că fură cereale şi le exportă în Turcia, între altele. „Rusia fură fără ruşine cerealele Ucrainei şi le exportă din Crimeea în străinătate, în special spre Turcia”, a denunţat el. „Am cerut ajutor Turciei pentru rezolvarea problemei”, a adăugat ambasadorul.

Kievul neagă orice progres în Marea Neagră

Kievul a declarat miercuri că nu s-a înregistrat niciun progres concret în problema cerealelor blocate în porturile sale din cauza invaziei rusești.

„Până în prezent nu s-a ajuns la niciun acord concret privind organizarea de discuții cu Ucraina, Rusia, Turcia și ONU”, a declarat pe Twitter purtătorul de cuvânt al diplomației ucrainene, Oleg Nikolenko, potrivit HotNews.

Anterior, delegațiile ruse și turce au convenit să continue consultările privind plecările sigure ale navelor și exporturile de cereale din porturile ucrainene, a declarat miercuri Ministerul rus al Apărării.

Urmăriți B1TV.ro și pe