O nouă comicărie marca Medvedev: analizează exerciţiile militare cu binoclul închis

O nouă comicărie marca Medvedev: analizează exerciţiile militare cu binoclul închis
Sursă foto: Hepta - Ekaterina Shtukina

Presa de stat rusă a anunțat că fostul președinte Dmitri Medvedev a efectuat, la începutul acestei săptămâni, o vizită trupelor din regiunea Orenburg şi a distribuit mai multe fotografii cu acesta în uniforma militară. Una dintre acestea îl surprinde prefăcându-se că urmăreşte un exerciţiu militar; detaliul care a scăpat propagandiştilor săi este faptul că acesta privea printr-un binoclu cu lentilele acoperite, doar cu intenţia de a fi pozat de cei din jur. 

Regiunea Orenburg se află la peste 1.400 de kilometri sud-est de Moscova,  la mare distanță de luptele din Ucraina, lângă granița cu Kazahstanul.

Medvedev nu este la prima gafă în care se face de râs, ultima fiind în urmă cu câteva zile când afirma pe o reţea de socializare faptul că Rusia ar trebui să invadeze şi alte ţări din jur după care a revenit şi a dat vina pe hackeri care i-ar fi spart contul.

Vicepreședinte al Consiliului de Apărare al Rusiei, postări de scandalagiu

Kremlin Pool, pagina oficială a jurnaliștilor acreditați la Kremlin, a distribuit pe Twitter mai multe fotografii din timpul vizitei lui Medvedev.

„Judecând după această fotografie, Dmitri Medvedev a văzut…dar, nu foarte multe”, a glumit pe pagina sa de Twitter jurnalistul Francis Scarr de la BBC care monitorizează relatările din presa și de la televiziunile din Rusia.

Dmitri Medvedev, unul dintre cei mai agresivi lideri ai Rusiei

Medvedev s-a remarcat prin numeroasele sale declarații belicoase față de Ucraina și Occident de la declanșarea „operațiunii militare speciale” în data de 24 februarie.

„Sunt adesea întrebat de ce postările mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt niște ticăloși și nenorociți. Vor moartea pentru noi, Rusia. Și cât voi fi în viață, voi face totul pentru a-i face să dispară”, este doar una dintre postările lui Medvedev.

La începutul lui august, el afirma pe pagina sa de VKontakte că Georgia și Kazahstanul sunt „state artificiale” și că „toate popoarele, care locuiau cândva marea și puternica URSS, vor trăi din nou împreună în prietenie”. Ulterior acesta a susținut că postarea a fost făcută de altcineva, după ce contul de VKontakte, echivalentul rusesc al Facebook, i-ar fi fost fost spart.

Cea mai recentă postare controversată este chiar de ieri când a declarat că războiul din Ucraina este o încercare a Statelor Unite de a distruge Rusia, uitând parcă faptul că exact ministerul care îl conduce este cel care a declanșat invazia de tip sovietic asupra ţării vecine.

Urmăriți B1TV.ro și pe