O pensionară din Georgia a lăsat Armenia fără Internet

O pensionară din Georgia a lăsat Armenia fără Internet
O bătrână din Georgia riscă închisoarea după ce a cauzat prăbuşirea serviciilor de Internet din ţara vecină, Armenia, relatează bbc.co.uk . În 28 martie, întreaga Armenie nu a avut acces la Internet...

O bătrână din Georgia riscă închisoarea după ce a cauzat prăbuşirea serviciilor de Internet din ţara vecină, Armenia, relatează bbc.co.uk .

În 28 martie, întreaga Armenie nu a avut acces la Internet după ce cablurile care asigură transmisia de date între cele două ţări au fost avariate.

Un purtător de cuvânt al ministerului de Interne georgian a declarat că o femeie în vârstă de 75 de ani, în cautare de cupru, a recunoscut că a avariat cablurile de fibră optică. În cazul bătrânei a fost începută ancheta şi riscă o condamnare de 3 ani închisoare.

“Luând în considerare vârsta înaintată, a fost eliberată până la finalul investigaţiilor şi procesului”, a declarat purtătorul de cuvânt Zura Gvenetadze.

Femeia căuta cupru în zona satului Ksani din Georgia.

Cablurile, proprietatea companiei Georgian Railway Telecom, deservesc estul Georgiei, Armenia şi Azerbaijanul.

Toţi cei trei provideri de Internet din Armenia , ArmenTel, FiberNet Communication şi GNG-Alfa, nu au putut furniza servicii în seara de 28 martie. Serviciile au fost restabilite după miezul nopţii.