Obama condamnă arderea Coranului: Este un act de intoleranță extremă

Obama condamnă arderea Coranului: Este un act de intoleranță extremă
Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a calificat gestul pastorului american de ardere a Coranului în public drept un act de "intoleranţă extremă şi sectarism", condamnând acest gest, care a declanşat...

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a calificat gestul pastorului american de ardere a Coranului în public drept un act de „intoleranţă extremă şi sectarism”, condamnând acest gest, care a declanşat atacul violent asupra birourilor ONU din la Mazar-i-Sharif, informează AFP.

„Desacralizarea oricărui text sfânt, inclusiv a Coranului, este un gest de intoleranţă extremă şi sectarism”, a declarat Obama într-un comunicat în care aduce un omagiu victimelor violenţelor declanşate de gestul pastorului american.

„Dar şi atacarea şi uciderea unor oameni nevinovaţi, ca măsură de represalii, este revoltătoare şi reprezintă un afront la decenţa şi demnitatea umane. Nici o religie nu tolerează masacrul şi decapitarea oamenilor nevinovaţi şi nu există nici o justificare pentru un astfel de act dezonorant şi regretabil”, a adăugat preşedintele american.

Atentatul asupra birourilor ONU de la Mazar-i-Sharif s-a soldat cu moartea a şapte membri ai personalului Naţiunilor Unite, printre care se numără şi un român. Acest atac este cel mai grav înregistrat de la înlăturarea regimului talibanilor, la sfârşitul anului 2001.

Ultima oră
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei