Obama: Dacă Gaddafi nu respectă rezoluția, comunitatea internațională va începe operațiunile militare

Obama: Dacă Gaddafi nu respectă rezoluția, comunitatea internațională va începe operațiunile militare
Președintele American Barack Obama l-a amenințat vineri pe liderul libian Muammar Gaddafi cu o operațiune militară, dacă acesta nu se va supune rezoluției ONU, excluzând însă o intervenție terestră în...

Președintele American Barack Obama l-a amenințat vineri pe liderul libian Muammar Gaddafi cu o operațiune militară, dacă acesta nu se va supune rezoluției ONU, excluzând însă o intervenție terestră în Libia.

„Avem toate motivele să ne gândim că, fără control, Gaddafi ar putea comite abuzuri împotriva poporului său. Mii de persoane ar putea muri”, a declarat preşedintele America într-un  discurs citat de Mediafax.

Președintele American a declarat că va mobilize forțele americane pentru a instaura o zonă de interdicție aeriană, făsă însă să precizeze amploarea intervenției. Pe de altă parte, Obama a exclus trimiterea unor trupe terestre în Libia, adăugând că orice acțiune din partea Statelor Unite va avea ca scop protejarea civililor.

Muammar Gaddafi a declarat că își va asuma consecințele refuzului de a respecta rezoluția adoptată joi de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite.

“Termenii (n.r. rezoluţiei) nu sunt subiect de negociere. În cazul în care Gaddafi nu va respecta rezoluţia, comunitatea internaţională va acţiona în consecinţă. Rezoluţia va fi consolidată de o acţiune militară. Gaddafi a fost avertizat în legătură cu faptul că trebuie să înceteze campania de represiune sau va fi tras la răspundere”, a declarat preşedintele american.

Obama a mai anunţat că secretarul american de Stat, Hillary Clinton, va reprezenta administraţia americană la summitul internaţional pe tema Libiei care va avea loc sâmbătă la Paris.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)