Obama i-a decorat pe membrii comandoului american care l-a eliminat pe bin Laden

Obama i-a decorat pe membrii comandoului american care l-a eliminat pe bin Laden
Preşedintele american Barack Obama a încheiat vineri "o săptămână istorică" pentru Statele Unite, decorând membrii comandoului american care l-au eliminat pe Osama bin Laden în urmă cu cinci zile în Pakistan...

Preşedintele american Barack Obama a încheiat vineri „o săptămână istorică” pentru Statele Unite, decorând membrii comandoului american care l-au eliminat pe Osama bin Laden în urmă cu cinci zile în Pakistan şi au „decapitat”, astfel, al-Qaida, informează AFP.

Obama şi vicepreşedintele Joe Biden au mers vineri după-amiază la baza militară Fort Campbell din Kentucky pentru a se întâlni cu echipajul care a efectuat operaţiunea împotriva lui bin Laden.

Şeful statului american le-a decernat membrilor comandoului „o citaţie prezidenţială, cea mai înaltă recompensă care poate fi dată unei unităţi, în semn de recunoştinţă pentru serviciul şi reuşitele lor extraordinare”, potrivit unui oficial.

„Săptămâna aceasta a fost istorică pentru ţara noastră”, a declarat mai târziu Obama, într-un discurs adresat militarilor din cea de-a 101-a divizie aeropurtată.

Preşedintele a declarat că eliminându-l pe bin Laden, Statele Unite au „decapitat” al-Qaida.

„Am decapitat al-Qaida şi vom ajunge să o învingem”, a promis acesta.

Fostul lider al organizației teroriste al-Qaida, Osama bin Laden, a fost ucis în noaptea de duminică spre luni, în cadrul unei operațiuni a forţelor speciale americane împotriva reşedinţei în care se ascundea, la Abbottabad,  punând astfel capăt unei urmăriri de zece ani.

Obama a decorat comandoul care l-a eliminat pe bin Laden

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)