Obama: Nu voi da publicității pozele cadavrului lui bin Laden

Obama: Nu voi da publicității pozele cadavrului lui bin Laden
Într-un interviu acordat, miercuri, emisiunii „60 de minute”, de la postul american CBS, președintele SUA, Barack Obama, a declarat că a luat decizia să nu dea publicității pozele cadavrului liderului al...

Într-un interviu acordat, miercuri, emisiunii „60 de minute”, de la postul american CBS, președintele SUA, Barack Obama, a declarat că a luat decizia să nu dea publicității pozele cadavrului liderului al Qaeda, Osama bin Laden.

Oficialul republican, Mike Rogers, declarase anterior că administrația Obama nu ar trebui să facă publice fotografiile îngrozitoare, spunând că un asemenea demers ar complica situația soldaților americani de pe fronturile din întreaga lume. Rogers a mai declarat că el a văzut fotografiile.

„Riscurile publicării depășesc beneficiile”, a spus el. „Adepții teoriei conspirației din toată lumea vor susține oricum că pozele sunt trucate, și există un risc real ca publicarea imaginilor să ducă la inflamarea opiniei publice din Orientul Mijlociu”, a adăugat Rogers.

„Imaginați-vă cum ar reacționa poporul american, dacă al Qaeda ar omorî un soldat al nostru și ar posta fotografiile trupului pe internet”, a explicat oficialul american. „Osama bin Laden nu este un trofeu – este mort și trebuie să ne concentrăm pe continuarea luptei pentru eliminarea al Qaeda”, a mai spus acesta.