Oficial rus, despre scutul antirachetă din România: Moscova ar putea riposta militar

Oficial rus, despre scutul antirachetă din România: Moscova ar putea riposta militar
Președintele comisiei Dumei de stat pentru afaceri internaționale, Konstantin Kosaciov, a declarat că intenția Statelor Unite de a transforma România într-o platformă a sistemului antirachetă ar putea provoca o...

Președintele comisiei Dumei de stat pentru afaceri internaționale, Konstantin Kosaciov, a declarat că intenția Statelor Unite de a transforma România într-o platformă a sistemului antirachetă ar putea provoca o ripostă militară din partea Moscovei, conform Regnum.

„Mai devreme sau mai târziu, acest lucru va antrena un răspuns din partea Rusiei, care nu va depinde însă de voinţa politică, ci va fi un element justificat şi previzibil de pură planificare militară”, a declarat Kosaciov.

Acesta și-a exprimat speranța că rachetele de interceptare, ce vor fi plasate în România, nu vor reprezenta o amenințare la adresa arsenalului Rusiei.

Această declarație vine după ce, miercuri, președintele rus, Dmitri Medvedev, s-a declarat nemulțumit de instalarea scutului la Deveselu, amenințând că Moscova va renunța la programul de dezarmare nucleară. Mai mult decât atât, Medvedev a fost primul care a avansat perspectiva unui nou Război Rece între cele două state.

Traian Băsescu a anunțat, pe 3 mai, că CSAT a aprobat solicitarea Statele Unite de a utiliza Aeroportul Mihail Kogălniceanu și Portul Constanța, pentru transportul de personal și armament dinspre și către Irak și Afghanistan.