Olanda: Grevă de 24 de ore a mecanicilor de locomotivă din NS International. Circulația trenurilor va fi perturbată puternic

Olanda: Grevă de 24 de ore a mecanicilor de locomotivă din NS International. Circulația trenurilor va fi perturbată puternic
Foto simbol: Pixabay

Mecanicii de locomotivă din cadrul companiei olandeze de transport feroviar NS International se vor afla în grevă miercuri, 22 septembrie, se arată în atenționarea de călătorie transmisă de Ministerul Afacerilor Externe pentru românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Țările de Jos. Circulația trenurilor va fi perturbată puternic în cele 24 de ore de grevă, interval în care, totodată, nu vor circula trenuri pe ruta Amsterdam-Bruxelles.

MAE, atenționare de călătorie în Olanda: Grevă de 24 de ore a mecanicilor de locomotivă din NS International

În acest context, autoritățile olandeze recomandă verificarea condițiilor și a orarului de călătorie ale trenurilor disponibile, aici: https://www.nsinternational.com/en.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Țărilor de Jos la: +31703541580+31703228612+31703319980, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, pentru situații speciale, precum ar fi accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol, sau cu un caracter de urgență, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Haga: +31651596107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://haga.mae.ro/www.knmi.nlhttps://meteoalarm.org/en/www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.