Opt soldați ruși au murit și 18 se află la ATI, după ce au mâncat plăcinte otrăvite la spitalul din Crimeea unde erau tratați

Opt soldați ruși au murit și 18 se află la ATI, după ce au mâncat plăcinte otrăvite la spitalul din Crimeea unde erau tratați
Foto: Ziarul național

Partizanii ucraineni din Crimeea, provincia anexată de Rusia în 2004, au livrat la spitalulului din Sevastopol plăcinte contaminte cu otravă de șobolani. Potrivit publicației ucrainene Obozrevatel, au murit 8 soldați, iar 18 sunt la secția de Terapie intensivă.

Plăcinte cu otravă la spitalul din Sevastopol

Soldații ruși au fost răniți în timpul războiului declanșat în Ucraina și se aflat la Spitalul Clinic Naval 1472 al Ministerului Apărării al Federației Ruse din Sevastopol, cel mai mare oraș din Crimeea. Ei au fost otrăviți după ce au ingerat otravă de șobolani din plăcinte contaminate aduse de un serviciu de catering.

Acesta însă nu este un caz unic. În aprilie, chiar Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina a relatat un episod petrecut în regiunea Izium, unde doi soldați din A 3-a Divizie de Puști Motorizate au murit și alți 28 au avut nevoie de îngrijiri, fiind otrăviți tot cu plăcinte.

Alți militari erau internați în spital din cauza unei intoxicații sevre cu alcool de origine necunoscută.

Urmăriți B1TV.ro și pe