Pakistanul cere ajutor Interpolului pentru arestarea lui Pervez Musharraf

Pakistanul cere ajutor Interpolului pentru arestarea lui Pervez Musharraf
Pakistanul va cere Interpolului să emită un mandat de arestare internaţional împotriva fostului preşedinte Pervez Musharraf, în cadrul anchete privind asasinarea fostului premier Benazir Bhutto, informează The...

Pakistanul va cere Interpolului să emită un mandat de arestare internaţional împotriva fostului preşedinte Pervez Musharraf, în cadrul anchete privind asasinarea fostului premier Benazir Bhutto, informează The Daily Gulf.

Benazir Bhutto a fost ucisă pe data de 27 decembrie 2007, în urma unui atentat sinucigaş însoţit de focuri de armă, după un miting electoral pentru legislativele din 2008. Pe vremea aceea, Musharraf era preşedintele Pakistanulu.

Aflat în prezent în exil la Londra, fostul lider al statului este acuzat că şi-a neglijat obligaţiile în ceea ce privește securitatea lui Bhutto.

Pakistanul a emis la 12 februarie un prim mandat de arestare pe numele lui Musharaff,  urmat de un altul la 19 februarie.

„Am prezentat Curţii trei scrisori trimise Guvernului britanic în vederea obţinerii executării mandatului de arestare”, a precizat procurorul Chaudhry Zulfiqar Ali.

„Până în prezent nu am primit nici o veste de la Ministerul britanic de Interne şi acum vom scrie Interpolului pentru a ne ajuta să obţinem executarea mandatului”, a adăugat el.

Partizanii lui Musharraf de la Londra au acuzat justiţia pakistaneză de politizarea acestuio caz.

După asasinarea lui Benazir Bhutto, fostul președinte l-a desemnat pe liderul taliban Baitullah Mehsud ca fiind vinovat de acest act, însă acesta a dezminţit. Liderul talibanilor a fost ucis în august 2009 de tirurile unui avion american fără pilot.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)