Papa Francisc: Sexul în afara căsătoriei nu este cel mai mare păcat. Mândria și ura sunt

Papa Francisc: Sexul în afara căsătoriei nu este cel mai mare păcat. Mândria și ura sunt
Papa Francisc, 2021

În timpul unui zbor de la Atena la Roma, Suveranul Pontif a răspuns unei sesiune de întrebări și răspunsuri, în fața jurnaliștilor. Papa Francisc a clarificat una dintre cele mai mari curiozități, cu privire la care este „cel mai mare păcat”.

Suveranul Pontif a explicat, spre surprinderea multora, că nu este vorba despre sexul în afara căsătoriei, așa cum s-a crezut mult timp, ci despre ura pe care oamenii o poartă în suflet.

Sexul în afara căsătoriei nu este cel mai mare păcat. Mândria și ura, primele pe listă

Papa Francisc a vorbit despre unele dintre cele mai mari păcate pe care omul le poate săvârși în timpul vieții, iar astfel el a dezvăluit că sexul în afara căsătoriei nu este unul dintre ele.

Păcatele cărnii nu sunt cele mai mari, însă ura și mândria sunt!”, a spus Papa Francisc în timpul zborului din Grecia în Italia.

Răspunsul și comentariile Suveranului Pontif au venit imediat după ce a făcut o serie de precizări cu privire la Arhiepiscoul Parisului, Michel Aupetit, despre care s-a scris că ar fi avut relații intime cu o femeie.

Papa Francisc a acceptat demisia lui Aupetit

Arhiepiscopul Parisului, Michel Aupetit a intrat în centrul atenției, după ce presa franceză a scris că ar fi întreținut relații intime cu o femeie. Deși a negat, arhiepiscopul s-a retras din funcția pe care o avea, iar Suveranul Pontif i-a acceptat atunci demisia.

În mod tradițional, membrii superiori ai bisericii catolice și arhiepiscopii se abțin de la sex, urmând astfel celibatul clerical.

În  timpul conferinței de presă susținute în avion, Papa Francisc a povestit că a ales să îl îndepărteze pe Aupetit din cauza bârfelor, acestea fiind principalul motiv care a condus la eliberarea lui din funcție.

„Toți suntem păcătoși. Când bârfa crește și crește și înlătură numele bun al cuiva, el nu poate guverna. Aceasta este o nedreptate. De aceea am acceptat demisia lui Aupetit: nu pe altarul adevărului, ci pe altarul ipocriziei”, a povestit Papa Francisc, potrivit Daily Mail.

Urmăriți B1TV.ro și pe