Paracetamolul în exces duce la apariţia cancerului de sânge

Paracetamolul în exces duce la apariţia cancerului de sânge
Nu degeaba se spune că ce e prea mult strică! Potrivit unui grup de cercetători de la Universitatea din Seattle, SUA, consumul exagerat de Paracetamol poate cauza anumite forme de cancer de sânge, informează...

Nu degeaba se spune că ce e prea mult strică! Potrivit unui grup de cercetători de la Universitatea din Seattle, SUA, consumul exagerat de Paracetamol poate cauza anumite forme de cancer de sânge, informează Doctori Online.

Din cauza acetaminofenului, un compus al Paracetamolului, apariţia cancerului în sânge poate să aibă loc mult mai repede decât ne-am aştepta.

În urma unui studiu testat pe 65.000 de voluntari din Washington, specialiştii au conchis că, în cazul în care medicamentul este administrat în mod regulat, riscul de îmbolnăvire de anumite forme ale cancerului de sânge creşte, la persoanele trecute de 50 de ani.

La şase ani de când monitorizarea a început, 577 dintre persoane au dezvoltat o formă de cancer de sânge, iar mai mult de 9% din ei consumaseră acetaminofen în cantităţi mari.

„O persoană normală, la vârsta de 50 de ani are un risc de numai 1% de a face cancer de sânge (…) Studiul nostru demonstrează că o personă care ia mai mult de patru pastile de Paracetamol pe săptămână, timp de cel puţin patru ani, are un risc de a dezvolta boala mai mare cu două procente”, consideră Emily White, coordonatoarea cercetării.