Parlamentului din Tokyo ar putea fi mutat la Fukushima

Parlamentului din Tokyo ar putea fi mutat la Fukushima
Un deputat japonez a propus, vineri, mutarea Parlamentului din Tokyo la Fukushima, pentru a oferi dinamism şi încredere regiunii devastate de cutremurul, tsunami-ul şi un accidentul nuclear petrecute în urmă cu...

Un deputat japonez a propus, vineri, mutarea Parlamentului din Tokyo la Fukushima, pentru a oferi dinamism şi încredere regiunii devastate de cutremurul, tsunami-ul şi un accidentul nuclear petrecute în urmă cu aproape două luni, informează AFP. Yasuhisa Shiozaki, fost vicepremier japonez între 2006 şi 2007, a recunoscut că această idee ar putea părea exagerată, dar a declarat că Japonia ar trebui să o considere o ocazie pentru descentralizare.

„Propun mutarea Adunării japoneze la Fukushima pentru a arăta lumii că nu dăm înapoi în faţa acestei probleme nucleare”, a declarat deputatul de opoziţie, din cadrul partidului liberal democrat, la Stimson Center, un centru de reflecţie din Washington.

De peste un deceniu, Japonia încearcă să se descentralizeze pentru a dinamiza alte regiuni şi a evita un dezastru în cazul în care capitala ar fi afectată de un cutremur.