Pastorul Terry Jones va prostesta faţă de jihad şi legea sharia, la cea mai mare moschee din SUA

Pastorul Terry Jones va prostesta faţă de jihad şi legea sharia, la cea mai mare moschee din SUA
Controversatul pastor american integrist Terry Jones este pregătit, vineri, pentru un protest faţă de "jihad, şi legea shariei, dar şi faţă de ridiculizarea Islamului" . Protestul va fi susţinut în faţa cele...

Controversatul pastor american integrist Terry Jones este pregătit, vineri, pentru un protest faţă de „jihad, şi legea shariei, dar şi faţă de ridiculizarea Islamului” . Protestul va fi susţinut în faţa cele mai mari moschei din Statele Unite, arată Toledo Blade.

Terry Jones vrea să protesteze, vineri, timp de trei ore, pe proprietatea publică, în apropriere de Islamic Center of America.

Procurorii americani încearcă să blocheze demonstraţia din Michigan, însă pastorul Wayne Sapp, membru al congregaţiei Dove World Outreach Center a afirmat că demonstraţia va avea loc indiferent de măsurile de siguranţă pe care le vor lua poliţiştii.

Liderul spiritual al Islamic Center of America, Imam Hassan Al-Qazwini, a declarat că Jones are dreptul la să-şi susţină punctul de vedere, chiar dacă „este dezinformat”, dar roagă musulmanii să „stea departe de protest”, deoarece „nu suntem interesaţi de o confruntare”.

Un pastor controversat

Pastorul american a ars pe 20 martie o copie a Coranului într-o biserică mică din Florida, după ce cartea sfântă a musulmanilor a fost găsită „vinovată” pentru crime.

„Procesul” a fost executat de pastorul Sapp sub supravegherea lui Terry Jones. Circa 30 de persoane au fost prezente la întâmplarea de duminică, unde Coranul a fost considerată „vinovată” şi „executată” de Terry Jones.

Coranul a fost dată în kerosen, după care a fost pusă într-o urnă de metal şi apoi a fost arsă de Wayne Sapp.

Cu câteva zile mai târziu, zece persoane, angajate ai ONU au fost omorâte în urma unui atac în Afganistan asupra sediului Naţiunuilor Unite din Mazar-i-Sharif, în nordul Afganistanului. Atacul a fost pornit de manifestanţii care protestau faţă de incendierea cărţii sfinte.

Pastorul Terry Jones a ars Coranul

Tags:
Ultima oră
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali